7η Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης 15-20/4/2019

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ (7η)

λποποίηση Δράσεων – Συμπεράσματα.

– Αιμοληψία.

Ο πρώτος σταθμός της Κινητής Ιατρικής Μονάδας της Περιφέρειας τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 ήταν η περιοχή της Αγίας Αικατερίνης. Οι παρασκευαστές Κωνσταντίνος Τεμπονέρας και Κωνσταντίνος Φίλλιπας από την ιατρική μονάδα “Φροντίδα Υγείας” πήραν 20 δείγματα για δωρεάν λιπαιδιμικό έλεγχο, που θα διενεργήσει ο βιοπαθολόγος – μικροβιολόγος Γεώργιος Κακούρης. Στην όλη προσπάθεια βοήθησε ο εφημέριος του Αγίου Δημητρίου π. Νεκτάριος Γαλάνης.
Επόμενος σταθμός την Τρίτη 16 Απριλίου 2019 της Κινητής Μονάδας Υγείας της Περιφέρειας που κινείται στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης ήταν η περιοχή των Αγίων Αποστόλων. Σε πολίτες της περιοχής ελήφθησαν δείγματα από τους παρασκευαστές του “Ασκληπιείων VITA” Μαρία Αντωνέλη και Θεόδωρο Κοσμά για δωρεάν εξετάσεις. Στη δράση ήταν παρών και ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Κέντρου Υγείας Χαλανδρίτσας, Θανάσης Θεοδωρόπουλος. Τη δράση συντόνισε ο κύριος Δημήτρης Ασημακόπουλος, πρώην Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγους Αγίων Αποστόλων “Η Αναγέννηση”.
Η Κινητή Μονάδα Υγείας την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 από τις 8.30 εγκαταστάθηκε στην περιοχή της Ανθούπολης όπου πραγματοποιήθηκε λήψη δειγμάτων για δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις αλλά και διενεργήθηκαν αλλεργικά τεστ.  Συγκεκριμένα στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, η παρασκευάστρια του διαγνωστικού κέντρου “ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟN VITA” Μαρία Αντωνέλη πήρε 20 δείγματα αίματος για δωρεάν λιπιδαιμικό έλεγχο. Η αλλεργιολόγος από τη διεύθυνση δημόσιας υγείας της Περιφέρειας Δυτικής ΕλλάδαςΑικατερίνη Μπρίνια, διενήργησε 15 αλλεργικά τεστ. Την όλη προσπάθεια συντόνισε με ιδιαίτερη επιτυχία ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ανθούπολης κύριος Νικόλαος Κωνσταντινίδης.
Έξω από τον Ιερό Ναό Αγίας Μαρίνας στην περιοχή Μακρυγιάννη στάθμευσε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2019 η Κινητή Μονάδα Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της 7ης Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Οι παρασκευάστριες της “Β Διάγνωσης” Μίνα Γεωργάκη και Ιωάννα Βυθούλκα πήραν 19 δείγματα για διενέργεια δωρεάν λιπιδαιμικού ελέγχου και η ακτινολόγος Ελένη Καραγκούνη διενήργησε 21 υπερήχους κοιλιακής αορτής. Στην όλη προσπάθεια βοήθησε ο εφημέριος του Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας π. Παναγιώτης Θωμάς.
Την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 η Κινητή Μονάδα Υγείας της Περιφέρειας βρέθηκε στην Τέρψη για δωρεάν λιπιδαιμικό έλεγχο και υπέρηχους κοιλιακής αορτής. Οι λήψεις έγιναν από το συστεγαζόμενο Μικροβιολογικό ∆ιαγνωστικό Εργαστήριο Σοφία Μαρκοπούλου και Διονύση Κουλούρη. Τις αιμοληψίες πραγματοποίησε ο μικροβιολόγος Διονύσης  Κουλούρης. Ο ακτινολόγος Γιώργος Πατριαρχέας διενήργησε δωρεάν 22 υπέρηχους κοιλιακής αορτής. Στη δράση ήταν παρόντες ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέρψης Νίκος Γραικούσης και ο αντιπρόεδρος Θεμιστοκλής Γιαννακόπουλος. Η δράση διοργανώθηκε από τον πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Τέρψης κ. Νικόλαου Γραικούση.
Το Σάββατο 20 Απριλίου 2019, η Κινητή Μονάδα Υγείας πραγματοποίησε τον τελευταίο σταθμό του προγράμματος παροχής δωρεάν εξετάσεις λιπιδαιμικού έλεγχου, στο πάνω μέρος της πλατείας Γεωργίου από τις 11.00 έως τις 13.00. Τις εξετάσεις πραγματοποίησε το διαγνωστικό κέντρο «Φροντίδα Υγείας» και τις λήψεις των δειγμάτων έκαναν ο μικροβιολόγος Γιώργος Κακούρης και οι παρασκευαστές Κωνσταντίνος Φίλιππας και Ιωάννα Καραβούκη.

– Εξωραϊσμός.

Άνθισε το Καραμανδάνειο, την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019, μετά την παρέμβαση μαθητών και εθελοντών στο πλαίσιο της 7ης Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Μετείχαν οι μαθητές του 18ου Γυμνασίου Πατρών και ειδικότερα τα τμήματα και η λυκειακή τάξη Κωφών και Βαρηκόων, μαζί με τον διευθυντή του σχολείου Ευστράτιο Μαρίνο, την εκπαιδευτικό των Καλλιτεχνικών Αλεξάνδρα Κούκου και τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με ειδίκευση στη νοηματική Ευάγγελο Γρουμπό (μαθηματικός), Τριανταφυλλιά Τσιμπλιαρίδη (φιλόλογος) και Αμαλία Παπανικολοπούλου (φυσικός). Η ομάδα ανέλαβε δράση πρωί – πρωί, καθαρίζοντας το δασάκι του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Παίδων Πατρών «ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ».
Μαζί τους τα μέλη της ομάδας «Εθελοντές Πανταχού Παρών», με επικεφαλής την Άντα Ρεμούντη και τους Ζωή Γιαννάκου, Μαρία Ζησιμάτου, Ελένη Μαντά, Παντελή Καλαφάτη, Μαρία Μπαρτζελά, Ελένη Θεοδωροπούλου, Άννα – Μαρία Ράπτη. Τους εθελοντές υποδέχτηκε η διοικήτρια του νοσοκομείου Βασιλική Γεωργιοπούλου μαζί με άλλα στελέχη.
Ακολούθησε ο καλλωπισμός του εξωτερικού χώρου με ανθισμένα φυτά εποχής, τα οποία πρόσφερε απλόχερα η «Φυτοεμπορική» Μαρία Βούτσια και ΣΙΑ ΟΕ (ΠΕΟ Πατρών – Πύργου 3- Παραλία Πατρών). Στη φύτευση συμμετείχαν και μέλη του προσωπικού του νοσοκομείου.
Από την Interamerican παραβρέθηκαν οι Σάσα ΧρονοπούλουΣούλα ΦραντζήΕλένη Καλιακμάνη και Κωνσταντίνα Βασιλακόπουλου.

– Τρόφιμα, Είδη Προσωπικής Υγιεινής, Παιδικά Βιβλία, Παιδικά Ρούχα & Παιχνίδια.

Συγκέντρωση Τροφίμων και Προϊόντων Προσωπικής Υγιεινής

Συνεργαζόμενα Σούπερ Μάρκετ στην Πάτρα:
Ανδρικόπουλος“, “Αράπης 3A“, “AB Βασιλόπουλος” (Δευτέρα και Τετάρτη), “Κρόνος“, “Lidl“, “My market“, “Metro Cash & Carry“, “The Mart“, “MADi
Ιδιαίτερα τα super market “Lidl” εκτός από τα είδη που συγκεντρώθηκαν δώρησαν μια παλέτα με τρόφιμα.
Τα είδη που συγκεντρώθηκαν παραλήφθηκαν την επόμενη εβδομάδα 22 & 23 Απριλίου από συνεργάτες της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και συλλέχθηκαν στα γραφεία της Μαιζώνος 206

Interamerican: Διοικητικό Γραφείο Πάτρας, Γούναρη & Ι. Βλάχου 1, 6ος όροφος
Τα είδη που συγκεντρώθηκαν παραλήφθηκαν την Τρίτη 22 Απριλίου από συνεργάτες της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και συλλέχθηκαν στα γραφεία της Μαιζώνος 206

Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Νοτιοδυτικής Ελλάδος: Κανακάρη 161 & Πατρέως
Τα είδη που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν την Τρίτη 22 Απριλίου από τον Πρόεδρο της Ένωσης κ. Σπαθή Ευάγγελο στα γραφεία της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στη Μαιζώνος 206

Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ και εταιρεία Data RC (Μαιζώνος 206)

Καλάβρυτα: Σχολεία Δήμου Καλαβρύτων & Επαγγελματίες των Καλαβρύτων (15-19/4)
Τα είδη που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν σε φορείς και οικογένειες που έχουν ανάγκη στον Δήμο Καλαβρύτων

Ερύμανθος: Κέντρο Κοινότητας Δήμου (15 έως 19 Απριλίου 2019)
Τα είδη που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν σε φορείς και οικογένειες που έχουν ανάγκη στον Δήμο Ερυμάνθου

32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών:
Τα είδη παραλήφθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου από συνεργάτες της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και συλλέχθηκαν στα γραφεία της Μαιζώνος 206

Δημοτικό Σχολείο Σαραβαλίου:
Τα είδη που συγκεντρώθηκαν παραδόθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου στα γραφεία της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Μαιζώνος 206 από τον Διευθυντή κ. Γκοτσόπουλο

Νηπιαγωγείο Κάτω Καστριτσίου:
Τα είδη παραλήφθηκαν την Τρίτη 23 Απριλίου από συνεργάτες της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και συλλέχθηκαν στα γραφεία της Μαιζώνος 206

Αθλητικοί αγώνες

  Πράξη 1η, το Σάββατο 13 Απριλίου στο Δημοτικό Γήπεδο Ζαρουχλεΐκων πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση Τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής στον Αγώνα Α΄ Κατηγορίας Ποδόσφαιρο ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Κεραυνός από την ΕΠΣ Αχαΐας. Ο πρόεδρος του Ατρόμητου Νικόλαος Σκόνδρας έδωσε συγχαρητήρια στην “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ“: “Κάνει πολλές δράσεις η ”ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” αλλά αυτή είναι σίγουρα από τις πιο σημαντικές“. λέει. Μιλάμε για την “Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης“, σταθερή πρωτοβουλία της “Π” και της ΙNTERAMERICAN, με την πολύτιμη υποστήριξη αυτοδιοικητικών φορέων και εθελοντών.
  Η 7η Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεκίνησε το Σαββατοκύριακό και στο γήπεδο του Σαραβαλίου την Κυριακή 14 Απριλίου πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση τροφίμων και προϊόντων προσωπικής υγιεινής πριν και κατα τη διάρκεια της αναμέτρησης των play out της Α΄ Κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαΐας μεταξύ Πάτρα 2005 και Νίκης Προαστίου.
  Το μπάσκετ δεν θα μπορούσε να μην συμμετάσχει και φέτος στην “Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης” που διοργανώνουν για 7η χρονιά η εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” και το pelop.gr. Η ΕΣΚΑ-Η ανταποκρίθηκε και φέτος στο σχετικό κάλεσμα και έτσι σε δυο επιλεγμένους αγώνες της Δευτέρας 15 Απριλίου για το πρωτάθλημα της Α1 Κατηγορίας πραγματοποιήθηκε συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Το ραντεβού, λοιπόν, δόθηκε στοΑθλητικό Κέντρο του “Προμηθέα” στον Καστελλόκαμπο για το παιχνίδι Προμηθέας 2014-Απολλωνιάδα και στον πολυχώρο «Three Action» για την αναμέτρηση Αίολος Αγυιάς-Προφήτης Ηλίας/ΠΑΟΚ. Και οι δυο αγώνες θα ξεκίνησαν στις 8.30μ.μ.
  Η “Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης” διοργανώθηκε για 7η συνεχή χρονιά από τη Δευτέρα 15 Απριλίου μέχρι το Σάββατο 20 Απριλίου και περιλαμβάνε δεκάδες δράσεις ευαισθητοποίησης, αλληλεγγύης και πρόληψης σε συνεργασία της εφημερίδας “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” με την Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος- Διεύθυνση Υγείας, την INTERAMERICAN και την ΠΟΠΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ενώ στηρίζεται από δεκάδες φορείς σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η οικογένεια του “Προμηθέα δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στο κάλεσμα για την ενίσχυση και την στήριξη συμπολιτών μας που το έχουν ανάγκη σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε και ανταποκρίθηκε βοηθώντας στην προσπάθεια συγκέντρωσης τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. Έτσι, συγκεντρώθηκαν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στον αγώνα του “Προμηθέα” κόντρα στον “Πανιώνιο” το Σάββατο 20 Απριλίου (16:45) στο «Δημ. Τόφαλος» για την 25η (προτελευταία) αγωνιστική της Betshop.gr Basket League. Η ανταπόκριση ήταν εξαιρετική καθώς η διοίκηση του Προμηθέα έδωσε τη δυνατότητα σε όσους φέρουν τρόφιμα να παρακολουθήσουν των αγώνα χωρίς την έκδοση εισιτηρίου.
  Και από τους 5 αγώνες τα είδη που συγκεντρώθηκαν συλλέχθηκαν από συνεργάτες της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ και συγκεντρώθηκαν στα γραφεία της Μαιζώνος 206.

Συγκέντρωση Τροφίμων και Οικονομική Ενίσχυση του Χαμόγελου του Παιδιού σε Σχολεία Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Καλαβρύτων

Συγκέντρωση παιδικών βιβλίων, παιδικών ρούχων και παιχνιδιών σε Λέσχες Συστημάτων Προσκόπων Πάτρας

 

– Συγκέντρωση Ρούχων

Στα 3 καταστήματα των καθαριστηρίων “Stegno” συγκεντρώθηκαν καθόλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης ρούχα ανδρικά, γυναικεία και παιδικά τα οποία αφού πλύθηκαν και σιδερώθηκαν παραδόθηκαν την Τρίτη 23 Απριλίου από συνεργάτες των καταστημάτων “Stegno”  στα γραφεία της ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ. Τα ρούχα που συλλέχθηκαν ήταν πολλά και εξαιρετική ήταν και όλη η προσπάθεια των ανθρώπων που συνέλαβαν στην δράση.
Τα ρούχα δόθηκαν στα παρακάτω ιδρύματα:

  • Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πάτρας των Παιδικών Χωριών SOS
  • Ίδρυμα”Κιβωτός Αγάπης
  •  Ίδρυμα “Φωλιά του παιδιού
  • Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού

– Δράσεις άλλων περιοχών.

Καλάβρυτα

Ο Δήμος Καλαβρύτων με το Κέντρο Κοινότητας και δεκάδες φορείς σε όλη την Περιφέρεια, συμμετείχαν ενεργά στην 7η Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με δράσεις προσφοράς και πρόνοιας, που διοργανώθηκαν, σε συνεργασία με την εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ“, με τη Διεύθυνση Υγείας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, την INTERAMERICAN και την ΠΟΠΑμΕΑ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων.
Συγκεκριμένα, στις 18 Απριλίου 2019, ολοκληρώθηκαν και παρουσιάσθηκαν δύο παράλληλες δράσεις κοινωνικής προσφοράς, τις οποίες υλοποίησε το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καλαβρύτων.
Στη δράση με συμβολικό χαρακτήρα, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των μαθητών σε θέματα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για τη συλλογή τροφίμων και την οικονομική ενίσχυση του εθελοντικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συμμετείχαν ενεργά και με επιτυχία οι μαθητές της Α’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαβρύτων.
Στη δράση του εκπαιδευτικού – ενημερωτικού προγράμματος «Σκουπίδια Ωρα μηδέν – Ανακύκλωση ΤΩΡΑ», συμμετείχαν επίσης, ενεργά και με επιτυχία, οι μαθητές της Α’θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Καλαβρύτων.
Ολες οι δράσεις, που πραγματοποιήθηκαν κατά την 7η Εβδομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, έγιναν σε συνεργασία με την Κοινωνική Οργάνωση MELLIFERA (Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία), το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Καλαβρύτων, με υπεύθυνο έργου τον Νικόλαο Μαγκαφά και η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Καλαβρύτων, Λόπη Τσουρούτη.

Κάτω Αχαΐα

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας, συμμετέχοντας στη δράση «Δώσε ένα παιχνίδι πάρε ένα χαμόγελο» με το Δήμο Δυτικής Αχαΐας στις 16 Απρίλη 2019 στην Πλατεία Παπαγιαννοπούλου, ζήτησε από όσους γονείς μπορούν να προσφέρουν ένα παιχνίδι, ένα παραμύθι ή τρόφιμα. Τα είδη συγκεντρώθηκαν στο 2ο Δημοτικό Κάτω Αχαΐας και τα παρέδωσαν αντιπροσωπεία μαθητών του σχολείου.

Ερύμανθος

Στο πλαίσιο της Εβδομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης έγινε συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης στον χώρο του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Ερυμάνθου.
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου συμμετείχε ως συνεργάτης στην ανωτέρω δράση και μοίρασε τα είδη που συγκεντρώθηκαν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες στα γεωγραφικά όρια της περιοχής. «Η συμμετοχή πολιτών και φορέων κρίνεται ικανοποιητική, καθότι έχει συγκεντρωθεί ήδη μεγάλος όγκος υλικού προς διανομή, η οποία θα ξεκινήσει από τις αρχές της επόμενης βδομάδας» ανέφεραν οι εκπρόσωποι του Κέντρου Κοινότητας Δήμου στο πέρας της Εβδομάδας.

Αίγιο (δράση Καλαβρύτων)

Στο Νοσοκομείο Αιγίου έγινε εθελοντική αιμοδοσία σε συνεργασία με την εφημερίδα «Ώρα των Καλαβρύτων» και την Αθλητική Ένωση Καλαβρύτων.

Παράδοση Τροφίμων & Ειδών Πρώτης Ανάγκης

Σε κέντρο διανομής των πλούσιων καρπών της προσφοράς και της αλληλεγγύης μετατράπηκε την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου η “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ”. Ήταν μία ημέρα χαράς καθώς εκπρόσωποι από έξι ιδρύματα και φορείς της περιοχής παρέλαβαν μεγάλες ποσότητες τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης. Οι συμπολίτες και τα σούπερ μάρκετ της περιοχής ανταποκρίθηκαν απλόχερα στην πρόσκληση της 7ης ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ που διοργανώθηκε σε συνεργασία της εφημερίδας «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ» με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος-Διεύθυνση Υγείας, την INTERAMERICAN και την ΠΟΠΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων και στηρίχτηκε από δεκάδες φορείς σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Η συγκέντρωση των τροφίμων και των άλλων ειδών πρώτης ανάγκης έγινε σε συνεργασία με τα σούπερ μάρκετ: Ανδρικόπουλος, Αράπης 3A, AB Βασιλόπουλος (Δευτέρα και Τετάρτη), Κρόνος, Lidl, Mymarket, MetroCash&Carry, TheMart, MADi. Επίσης, συνέδραμαν σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ καθοριστική στη συγκέντρωση των τροφίμων ήταν η συμβολή της Ομάδας Εθελοντών «Πανταχού Παρών».

Η παραλαβή των τροφίμων έγινε από τους εξής:

–          Μητρόπολη Πατρών, π. Νικόλαος Τριανταφύλλης
–         “Φωλιά του Παιδιού“, Σταύρος Μπαλοδήμος
–         “Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού“, Ολγα Αποστολοπούλου
–         “Κιβωτός της Αγάπης”, Κατερίνα Νικολάου
–         “Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Πάτρας των Παιδικών Χωριών SOS“, Γεωργία Τζανάκου
–         Ερυθρός Σταυρός, Βιβή Λουκοπούλου: αντιπρόεδρος Εθιμοτυπίας, δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας περιφερειακού συμβουλίου Πατρών, Τασία Μανωλοπούλου: αντιπρόεδρος Ανάπτυξης Συνεργασιών με δημόσιους φορείς και προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης του ιδιωτικού τομέα, εθελοντές Κοινωνικής Υπηρεσίας: Ναντίνα Παπαγιαννούλη, Αθανάσιος Θανάσης, Κωνσταντίνος Καρκαβίτσας, Ξένου Καλλιόπη, Χατζή Πηνελόπη και ο εθελοντής Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Νικόλαος Γιατράς.
–         Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Δυτικής Αχαΐας-ΚΕΔΔΥ, Πατρούλα Κοκκίνη, Σοφία Κρουστάλη, Μαρία Παπαθανασοπούλου και Ελισάβετ Οικονόμου.

Στην παράδοση συμμετείχαν και βοήθησαν εκτός από τους ανθρώπους της εφημερίδας οι εθελοντές «Πανταχού Παρών» οι κυρίες: Άντα Ρεμούντη, Μαρία Ζησιμάτου, Ελένη Θεοδωροπούλου και Μαρία Λούτση. Από την ΠΟΜΑμεΑ ο πρόεδρος Ανδρέας Λίβανος, από το Super market my market οι Ανδρέας Κορφιάτης και Ρούλα Διονυσοπούλου. Από την interamerican οι Χάρις Μανιατοπούλου, Χρήστος Γεωργούσης και Τίνα Τσίτουρα και από την ομάδα μπάσκετ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ο Αναστάσιος Χρυσανθόπουλος Β΄ αντιπρόεδρος.

Η «Π» ευχαριστεί όλους όσους συνέβαλαν με κάθε τρόπο σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια αλληλεγγύης και ευαισθητοποίησης.

Join the conversation

Join the conversation